כוחו של זמר נמדד בהופעה חיה. אצל נתי לוי קשה להבחין בהבדל בין הופעתו הבימתית לבין אולפן ההקלטות, ובזו גדולתו. אלבום ההופעה שלו בזאפה, רק מחזק את מעמדו כאחד המבצעים הטובים בז'אנר, גם אם חסרים בו עוד להיטים שלוי ניפק במשך עשרות שנות קריירה
אם תשאלו את השומע הממוצע מה השיר הכי גדול של נתי לוי, תקבלו תשובה ברורה אחת: סוכר. רק שספק אם אותו שומע יידע לומר שמדובר בשיר מתוך אלבומו הראשון של לוי, שהוקלט בהיותו בן 17 בלבד. ואכן, הקשבה להופעה החיה שלו שיצאה כעת באלבום, מגלה עוד שירים מתוך אלבום המופת ההוא, ובהם נטלי ופרא אדם, שתופסים את האוזן גם 31 שנה אחרי שיצאו, בעיקר כי נתי לוי נשמע בדיוק כמו אז. בלי מניירות של כוכב, בלי סלסולים מיותרים. נטו זמר.
נתי לוי "פרא אדם" בהופעה בזאפה
14 רצועות יש באלבום ההופעה החיה של לוי שהוקלט בזאפה, חלקן מחרוזות. יש בהופעה שירים שאינם של "כמו עוד דקה את נעלמת" של זהר ארגוב ו"שיר החייל" של שלמה ארצי, אך הם משתלבים היטב בשיריו הגדולים שפזורים לאורך כל המופע. שני הלהיטים הגדולים שלו עם פיני חדד, שהפכו את המדינה כמו שנהוג לומר, גם מצאו עצמם בתוך האלבום, שבולט מעל הכל בנעימות שלו ובהגשה המתונה של לוי.
נתי לוי. להיטים עוד מהאלבום הראשון | צילומים: יח"צ
לטעמי, כוחו של זמר נמדד בהופעה חיה. היכולת לתקן כל דבר באולפן, הופך לעתים את המוצר המוגמר למלאכותי מדי. באלבום ההופעה של לוי ניתן להבין שאין הבדל בין הקלטות האולפן שלו לבין ההופעה בלייב, ומכאן גדולתו. במשך עשרות שנות קריירה, לוי נחבא אל הכלים, ירה פה ושם להיטי ענק ושוב נעלם. אולי זו הצניעות, אולי ההתחזקות בדת, שגרמה לו לקחת בפרופורציות את הקריירה שלו, שמלאה בשירים מצוינים, שחלקם לא נכנסו אל אלבום ההופעה, וחבל. ועם זאת, הוא מספיק עשיר בשביל לפצות על כך כי ללוי יש מספיק חומרים בשביל לברור, ובכל זאת להעניק אלבום שמהווה מדגם מייצג של יכולות השירה הבלתי נגמרות שלו.
נתי לוי בזאפה, במחרוזת נטלי + סוכר + די לה