top of page
תמונת הסופר/תשחר אמאנו

זאת כפרתי, זאת שירתי

חגי תשרי הם לרוב הזמן שבו זמרי ישראל מלחינים את הכתובים למופע של שיא הרגש. הנה ביצועים חדשים למזמורים שאתם בטח מכירים

כולה ברקה – כי אנו עמך

ההרכב שמשלב מקצבים מכל העולם, ג'ז, מגרב, אפריקה ועוד, בשילוב טקסטים מהמקורות, מתמקד הפעם ב"כי אנו עמך", פיוט הנכלל בחזרת הש"ץ בתפילות העמידה של יום הכיפורים, ובו שלל דימויים ליחס שבין עם ישראל לאלוהים, ובסופו ההדדיות בין האל לבין העם: "אָנוּ עַמֶּךָ וְאַתָּה מַלְכֵּנוּ. אָנוּ מַאֲמִירֶיךָ וְאַתָּה מַאֲמִירֵנוּ". ברקה מכניסים לו את הקצב שאולי לא נפגשות בבתי התפילה, וחבל.

שחר כהן והערק רוקס&אבי בללי – אדון הסליחות.

אולי הפיוט הכי מוכר מתפילות יום כיפור, האקרוסטיכון שמלמד על תכונותיו של הבורא שממנו מבקשים סליחה. כך נכנסו הגיטרות החשמליות, הגרוב של שחר כהן, הקופצניות של בללי ונקמת הטרקטור שניגנו את השיר בעבר עם שורה אחת בלבד ("כואב לי הראש") ובמקרה הזה לא ממש צריך יותר כי כולנו מצטרפים בשירה.

אלישיב כהן – עת שערי רצון.

אחד הפיוטים המרגשים שמקבל עוד רגש בביצוע של אלישיב כהן, שמספר ברוך את סיפור עקידת יצחק, סיפור על אמונה שכמעט נגמר בטרגדיה כאשר ממול עומדת שרה שבנה יצחק עולה על המוקד. מוכר יותר כ"עוקד והנעקד והמזבח", וסופו שליחת ינון ואליה כדי להגיד בעצם שהכל בסדר. הביצוע של כהן מרגש וטוב, ומי שמחפש את הקצב המהיר יותר יכול למצוא אותו בביצוע של יובל טייב.

ליאת יצחקי – אחות קטנה (אלבום).

יצחקי לקחה מגוון פיוטים ותפילות והכניסה בהן את קולה ואת האופי שהיא רצתה לתת להם. האלבום כולו שזור במזמורים מחגי ישראל, ובראשם כמובן יום הכיפורים שמספק את היפים ביותר. מתוכו רצוי להתמקד ב"בן אדם" שמעיר את האדם לקראת העתיד לבוא, מניע אותו להתחיל במעשה אל מול בונה עולם. תמצאו כאן גם את "עת שערי רצון", "אל נורא עלילה", "יה שמע אביונך", ועוד, באלבום שהוא כולו מחווה וחוויה אחת גדולה.


Comments


bottom of page