top of page
תמונת הסופר/תשחר אמאנו

אחד של אברהם טל: טוב היותו הזמר לבדו

עודכן: 13 ביוני 2023

באלבום החדש שלו, אברהם טל עשה הכל לבד: מכתיבה, הלחנה, ניגון על כל הכלים ועד הפקה מוזיקלית. הרצועות שבו מלוות גם באמצעות קליפים שנוצרו בבינה מלאכותית, והמוזיקה מלאת תובנות ועשירה. עכשיו רק צריך לבחור לאיזה שיר להתחבר, אפשר גם לכולם

בדרך כלל, כששואלים אומן על האלבום שלוה הוא עונה "הבאתי את עצמי". אצל אברהם טל זה פשוטו כמשמעו: והאלבום "אחד" חורג במקוריות שלו כאשר טל הוא הכותב, המלחין, המפיק המוזיקלי וגם מי שמנגן על כל הכלים יחד. "במשך שנים היה לי חלום לשמוע אלבום מוגמר שהוא כולו אני, הסאונד שלי, האופי שלי, בדיוק כמו שאני מדמיין את המוזיקה ב-100 אחוז", הוא מסביר, ומנתח שבעת חיבור בין אנשים - כישרוניים ככל שיהיו - הסאונד של היוצר עצמו עלול ללכת לאיבוד.

ארבעה שירים בלבד יש ב"אחד", וכל אחד מהם מציג צד שונה של אברהם טל, ויחד מורכבת דמותו של היוצר המצוין שידע לאורך השנים להתמודד עם מסגרות מוזיקליות שלו ושל אחרים. כדי להשלים את התמונה, תרתי משמע, נוצרו גם קליפים בבינה מלאכותית AI שנוצרו על ידי הבמאים עודד פרבר ותום דור, וביחד מתקבל פרויקט ייחודי ומרשים.

מה באשר למוזיקה? תלוי לאיזה אברהם טל אתם מתחברים, ולאיזה תובנות תרצו לקחת מהיצירה שלו. בולטים בו במיוחד אברהם עם הרפרנס המובהק ל"ברווזים ברווזים" של עובד והאפרוחים (ואנחנו יודעים גם מה קורה אם הוא כן יילך לשם) שטל כנראה שר לעצמו, וגם קח עוד נשימה המשובח, עם משפט מפתח לחיים ואולי לאברהם טל כולו: "תן לכל מה שצריך לבוא, וכל מה שצריך ללכת. מי שלא טוב לו, יום טוב לו".


כמו בכוונת המשורר, טל משחרר אלבום קצר, מלא מחשבות וכזה שמצליח במשימתו להביא את כל הכישרון שלו לתוכו ומספק רצף מעניין וטוב. הוא גם פועל במרחב הוויזואלי שבו גם לנראות יש חשיבות, ועוטף את המוזיקה בחוויה לעיניים. רוצו לראות - ולשמוע.

Kommentare


bottom of page